Milyen kenyeret kapnak a marosvásárhelyi állami kórházakban azok, akik búzaallergiásak és gluténérzékenyek? Csúfság tetőfokon. Önök küldték nekünk, hogy megmutassuk a világnak.
Orvosként tudniuk kellene, mivel jár, ha valaki allergiás a búzára vagy az árpára, és mégis elfogyasztja: anafilaxiás sokkot kaphat, amely akár halállal is végződhet. Szégyen, Maros Megyei Tanács, amit tesztek, és szégyen, kedves kórházigazgatók, valamint tisztelt Egészségügyi Minisztérium! Ezt a problémát a jövőben meg kell oldani.
Tudjátok, léteznek puffasztott kukorica-, rizs- és más kenyerek, amelyek élesztő- és búzamentesek. Ezeket a betegek biztonsággal fogyaszthatják. Nem ártana utánanézni a dolgoknak, és betartani az előírásokat, mert a betegek elegendő egészségbiztosítást fizetnek havonta – lenne miből megvásárolni a megfelelő élelmiszert.
Ja, és ideje volna a húsokat rendes olajban megsütni, nem pedig olajat olvasztott vajjal keverve, mert a végeredmény egy büdös hús, ami ehetetlen. Otthon is ilyen kotyvalékban szoktatok húst sütni? Vagy rendes olajban?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése