2019. január 11., péntek

Az étcsokoládé hatásai

Az étcsokoládé számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik


Segíthet a fogyásban

A kakaóban sok afehérjeés a rost, ezért ha szigorú diétánk közepette megkívánunk valami édeset, akkor legjobb, ha egy-két kocka étcsokit eszünk. Ráadásul egy holland kutatás szerint a csokiban lévő kakaó illata segít elnyomni az étvágyat, illetve csökkenti az éhségérzetért felelős ghrelin hormon termelődését.

Jót tesz az agynak

MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban fogunk tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.

Csökkentheti a szorongást

Egy 2009-ben készült kutatás bebizonyította, hogy ha két héten át mindennap megeszünk 40 gramm étcsokoládét, akkor ez csökkenti a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon szintjét. Kevésbé leszünk stresszesek, jobb lesz a hangulatunk, kevésbé leszünk feszültek.

Hatékonyabb lesz tőle az edzés

Az étcsokiban lévő katekinek és epikatekinek hatására nő az izmok tápanyagfelvevő képessége, így sportolás alatt nagyobb energiával dolgoznak, valamint gyorsabban is regenerálódnak. Így több kalóriát égetünk, egyúttal izomlázunk sem lesz olyan erős.

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól