2017. április 28., péntek

A főváros ez idáig igen közkedvelt és viszonylag nagy parkolási kapacitással bíró területét is fizetőssé teszik.

Hamarosan fizetős lesz a Városliget környéke, vagyis a Vágány utca, a Francia út, a Kerepesi út és a Dózsa György út által határolt terület, valamint az Örs vezér terétől északra fekvő XIV. kerületi zóna – írja a Napi.hu.
A zuglói önkormányzat által aláírt szerződésből kiderül, hogy összesen 204 automatát helyeznek ki a két területre. A nagyobb – az 56-osok terét is magába foglaló – zónába 174 automata kerül, míg az Örs vezér teréhez 30-at telepítenek. A díj a tervek szerint 175 forint lesz.
Budapesten egyre kevesebb az ingyenes terület, ahol még nem szereltek fel órákat. Tavaly a József Attila-lakótelep és a Vágóhíd utca környén lett minden utca fizetős, de órák lesznek a XIII. kerület Nagykörúton kívüli részén, már nem csak a Dunához közelebb eső területeken, hanem attól távolabb, és fontolgatja a XI. kerület, hogy fizetős zónákkal tereli be az autósokat a P+R parkolókba, többek között a 4-es metró vonzáskörzetében.
Zuglóban eddig nem voltak fizetős zónák, míg a szomszédos kerületek a belváros felé már meghozták ezt a döntést.
Három cég fogja a zuglói rendszert teljes körűen üzemeltetni, már ami az automatákat illeti. Az autók ellenőrzése természetesen nem az ő feladatuk lesz. A szerződés szerint az éles üzemnek a szerződés aláírását követő 90. napon kell elindulnia, amely július első felére datálható.

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól