2019. október 22., kedd

Sokkoló dolgok történnek a Marosvásárhelyi és Maros megyei egészségügyi rendszerbe.

Sokkoló dolgok történnek a Marosvásárhelyi és Maros megyei egészségügyi rendszerbe.



Daganatos Rákos betegek nem kapják meg a megfelelő kezeléseket se a sugár terápiát se egyéb gyógyszereket mert a Maros megyei Tanács nem fordít elég pénzt a korházakra és a marosmegyei egészségügyi ház sem fordít elég pénzt a megye kórházaira és betegeire.

Maros Megyében összesen 3.350 onkológiai beteg van nyilván tartva amiből csak 350 beteg kapta meg a rádioterápiás kezelését mivel csak egy ilyen gép van a megyében ami most jelenleg el is van romolva.

Szomorú,hogy ilyen szinten tönkre tették egyes orvosok és egészségügyben dolgozó szakemberek a Maros Megyei beteg ellátást és nem csak ez az ágazat hanyatlik hanem sok más is.

Például a szemszészet helyi orvos hiánnyal küzd illetve felszerelőtlen kabinetekben fogadják Marosvásárhelyen a szem betegeket például a gépek nagyon régiek és rozsdásak,illetve nincs 3D szem felvételt készítő műszerük sem.
És sok már is hiányzik.

Ha Ön is tapasztalt ilyen szituációt és van története a Maros megyei egészségügyi ellátást illetően kérem írja meg nekünk a következő email címre : ahiramiszamit@yahoo.com

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól