2018. január 11., csütörtök

Friss-Friss-Friss-Durva, balkáni hangvételű üzenettel tette egyértelművé Mihai Tudose az autonómiáról alkotott véleményét.


Ne felejtsd el megosztani ha téged is felidegesített !! Kövess minket,hogy tudd mi történik a Világba!!
 Azt üzente a székelyföldi intézményekre székely zászlót kitűzőknek, hogy ők maguk is ott fognak lógni a zászlók mellett.
Mihai Tudose miniszterelnök szerdán a Realitatea TV egyik műsorában kifejtette véleményét a magyar politikai pártok vezetőinek nemrégiben lezajlott találkozójáról, ahol az autonómiaelképzelések összehangolásáról írtak alá nyilatkozatot A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy nem akarja figyelmen kívül hagyni a témát, az autonómia követelések az egység helyett a folyamatos harcot generálják, és „hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet...” – mondta a miniszterelnök. A román miniszterelnök fellógatná a székely zászlót lobogtatókat

Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke Twitter bejegyzésben reagált a kormányfő kijelentésére. Porcsalmi bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnököt, úgy fogalmazott, hogy a kormányfő egy tipikusan középkori fenyegető üzenettel sértette meg a székelyföldi magyar közösséget. - a Transindex.ro portálról

„A kormányfő egyetérthet vagy sem egy politikai nyilatkozattal vagy projekttel, de nem küldheti akasztófára azokat, akikkel nem ért egyet” – írja Porcsalmi. 

Itthon.ma
Ne felejtsd el megosztani ha téged is felidegesített !! Kövess minket,hogy tudd mi történik a Világba!!

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól