2017. október 30., hétfő

Megszakadt az áramszolgáltatás Sikaszón és Libánban, mivel az erős szél fenyőfát döntött az elektromos huzalokra - közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője, Alina Ciobotariu.

Megszakadt az áramszolgáltatás Sikaszón és Libánban, mivel az erős szél fenyőfát döntött az elektromos huzalokra - közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője, Alina Ciobotariu. Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között is lezárták az utat.
A szóvivő elmondta, Sikaszó részben, Libán teljes egészében áram nélkül maradt. Az Electrica áramszolgáltató szakemberei már a helyszínen vannak, hogy elhárítsák a meghibásodást.
Hargita megye hegyvidékein havazott, az útkarbantartók a Parajd-Bucsin-Gyergyószentmiklós útvonalon (13B országút) öt tonna csúszásgátlót szórtak le. Az úttesten helyenként egy centiméteres a hóréteg. A megye több régiójában eső és havaseső esik.
Hargita megye hegyvidékein vasárnap reggel óta erős szélre, hóviharra és havazásra vonatkozó narancssárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

Lezárták az utat a forgalom elől Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között (12C számú országút), mivel fákat döntött a szél az úttestre. A megyei közúti igazgatóság szerint több személygépkocsi elakadt az úton a szélsőséges időjárás miatt, de senki nem sérült meg. Az említett útszakasz mindaddig zárva marad, amíg nem csökken a szél ereje.
A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, valamint Gyilkostó településen és Hargita és Neamţ megye határán megállítja a személygépkocsikat, más útvonalat ajánlva nekik. Az autóvezetők választhatják a Gyergyószentmiklós - Maroshévíz - Borszék - Poiana Largului - Békás (Bicaz) útvonalat, illetve a Gyergyószentmiklós - Csíkszereda - Gyimesközéplok - Comăneşti - Bákó - Békás útvonalat is.
Lezárták az utat a forgalom elől a Bucsin-tető környékén (Parajd és Gyergyószentmiklós közötti,13B számú országút), mivel fákat döntött a szél az úttestre.

[Forrás: Agerpres] és Erdély Magazin

Iratkozz fel rànk a facebookon és itt is hogy mindig tudd mi történik a világban !!!

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól