2017. október 22., vasárnap

Azt hitte a háromgyerekes édesapa, hogy csak megfázott, de a kínok kínja csak ezután következett

Egy háromgyermekes édesapa azt hitte, csak megfázott, de annál sokkal súlyosabb problémája volt. meningococcus baktérium került a szervezetébe, aminek hatására az immunrendszere a férfi szerveit is megtámadta. Életveszélybe került, s életét csak az menthette meg, ha mind a négy végtagján amputációt hajtanak végre.
Chris Garlick (46) azt hitte, csak megfázott, de kiderült, annál sokkal súlyosabb baja volt. A férfi vérmérgezést kapott, aminek következtében a sajátimmunrendszere megtámadta a testét. Órákkal a kórházba szállítása után már az életéért küzdött. Állapota olyan súlyossá vált, hogy csak az menthette meg, ha amputálják a kezén mind a tíz ujját és lábfejeit.
A férfi július közepén az egyik szombat reggel úgy ébredt, hogy rosszul van. Nem sokkal később már annyira rázta a hideg és olyan gyenge volt, hogy a kádig sem tudott elsétálni, hogy vegyen egy hideg fürdőt. Utolsó emléke arról a reggelről, hogy kibírhatatlanul fájt a feje. Felesége kihívta a mentőt, ami a newporti kórházba szállította. Két óra alatt életveszélybe került, éjjel pedig már újra is kellett éleszteni.
Az orvosok megállapították, hogy a szervezetét meningococcus baktérium támadta meg, ami miatt vérmérgezése lett. Ez azt jelentette, hogy az immunrendszere már a férfi szerveit is megtámadta. Emiatt lélegeztető gépre kellett kapcsolni, a szívével is probléma adódott, és nem alvadt meg a vére. Az alacsony vérnyomása pedig odáig vezetett, hogy a végtagjaiba nem jutott elég vér, ami miatt hetekkel később amputálni kellett mindkét lábfejét és az összes ujját a kezein.
A masszőrként dolgozó férfi túlélte a csapást. A cardiffi férfi most pedig minden erejével azon dolgozik, hogy tíz, nyolc, és ötéves gyermekeinek édesapja, feleségének pedig férje lehessen. Célja, hogy karácsonyra hazamehessen a kórházból. Addig pedig a család minden segítséget elfogad, hogy otthonát akadály mentesíthesse.

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól