2017. október 2., hétfő

A legfrissebb információk szerint már legkevesebb 58 halálos áldozata és minimum 515 sérültje van

Joseph Lombardo, Clark megye seriffje hétfőn este arról számolt be, hogy az áldozatok száma az idő előrehaladtával folyamatosan nőni fog.
Steve Wolfson kerület ügyész azt mondta, a lövöldöző tömegpusztító fegyvert vetett be.
Mint ismert, a 64 éves Stephen Paddock egy country koncert résztvevőire nyitott tüzet a Mandala Bay 32. emeletéről. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, de az FBI ezt később cáfolta.
LAS VEGAS, NV - OCTOBER 01: People scramble for shelter at the Route 91 Harvest country music festival after apparent gun fire was heard on October 1, 2017 in Las Vegas, Nevada. A gunman has opened fire on a music festival in Las Vegas, leaving at least 20 people dead and more than 100 injured. Police have confirmed that one suspect has been shot. The investigation is ongoing.   David Becker/Getty Images/AFP
Tömegmészárlás Las Vegasban: „Adjatok fegyvert, leszedem ezt a szemétládát!”
Szemtanúk mesélnek arról, hogyan élték túl az ötvennél is több halálos áldozattal járó vasárnap esti lövöldözést Las Vegasban.

Az EU és a NATO is részvétét fejezte ki

Hivatalos közleményében az Európai Unió mély együttérzéséről biztosította az áldozatok rokonait és barátait, mihamarabbi felépülést kívánva az alávaló támadás sebesültjeinek.
E szomorú pillanatban az EU vállvetve kiáll az amerikai nép mellett
– írta az unió külügyi szolgálata.
Az Európai Unió részéről mások mellett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is részvétét fejezte ki a Twitteren. Leszögezte, az ártatlan emberek meggyilkolása minden esetben támadást jelent mindnyájunk ellen.
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára arról számolt be, hogy megrendítették a történtek, és szolidaritásáról biztosította az áldozatokat és az Egyesült Államokat.

Elsötétül az Eiffel-torony

Elsötétül keddre virradó éjjel a párizsi Eiffel-torony az előző napi Marseille-i késelés és a Las Vegas-i lövöldözés áldozatainak emlékére
– jelentette be Anne Hidalgo Párizs főpolgármestere a Twitteren.
„Ma este leoltjuk az Eiffel-torony fényeit éjféltől, a Marseille-i és a Las Vegas-i támadások áldozatainak emlékére. Egységesek vagyunk” – írta a városvezető.
A dél-franciaország Marseille főpályaudvarán vasárnap délután egy magát korábban tunéziainak valló, de hivatalosan még nem azonosított férfi halálra késelt két fiatal nőt, miközben azt kiabálta, hogy Allah Akbar!.
(Fotó: MTI/EPA/Paul Buck)

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól