2017. szeptember 9., szombat

Hat Tesco zár be a hétvégi sztrájk miatt

 Miután a Tesconál működő szakszervezetek pénteken délután bejelentették, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói, 

az áruházlánc sajtóosztálya közölte, hogy az áruházaik többsége továbbra is nyitva tart, jelenleg 6 hipermarket, és több kisebb üzlet bezárását rendelték el, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni. 
Hozzátették, hogy a helyzet folyamatosan változik.
A Tesco közleményében elnézést kér a kellemetlenség miatt, és közölte, szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják vásárlókat.
Korábban Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke arról beszélt, hogy több Tesco-áruházat be kellett zárni, például Hatvanban, illetve óriási fennakadások vannak Komáromban és a győri hipermarketben is. Hozzátette, hogy a fővárosban a Fogarasi úti Tescóban négyen dolgoznak, ötven munkavállaló letette a munkát, hasonló a helyzet a Pesti úti áruházban is, a munkavállalók folyamatosan teszik le a munkát. (MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól