2017. szeptember 2., szombat

Aki elmulasztja, cég esetén egymillió, magánszemélynél pedig 300 ezer forint vízgazdálkodási bírságra számíthat.

Büntetés és több százezres bírság is lehet érte!

Több százezres bírság jöhet, ha nem jelented be a kutad!
Egy tervezet szerint a jövőben nem csak az új kutak kivitelezését, hanem a meglévőket is engedélyeztetni kell egy külön űrlapon!
Sok kertben fúrtak kutat az öntözéshez, de most arra hívják fel a kúttulajdonosok figyelmét, hogy a kivitelezés engedélyköteles, amit a település jegyzőjétől kell kérni. Az Agrár Kamara felhívja a figyelmet, hogy 2018 végéig bírságmentesen engedélyeztethetők a korábban illegálisan létesített kutak!
Aki elmulasztja, cég esetén egymillió, magánszemélynél pedig 300 ezer forint vízgazdálkodási bírságra számíthat. A jogszabály értelmében a jegyző fennmaradási engedélye szükséges az olyan kutaknál, amik háztartási igényeket elégítenek ki, és maximum évi 500 köbméter vizet vesznek igénybe.
Az ingatlan, amin a kút van, nem érinthet vízbázisvédelmi területet. Egy belügyi rendelettervezet viszont már azt szeretné, ha a telkeken lévő kutak kivitelezési, üzemeltetési és fennmaradási engedélyéhez is egy külön űrlapot kellene majd tölteni!
Az űrlap rovatai között szerepel olyan adat is, hogy a tulajdonos naponta és melyik idényben hány köbméter vizet vesz ki a kútból, van-e a kútnak aknája, illetve milyen szivattyúval és milyen átmérőjű csövön továbbítja a vizet a házba, vagy pedig a locsolóhoz.
Meg kell határozni még a kút maximális vízhozamát, és fotódokumentációt is kell készíteni róla.
❤ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól