2017. július 15., szombat

Ilyen volt gyermekként Diana, az emberek hercegnéje





Diana Frances Spencer 1961. július 1-jén látta meg a napvilágot Sandringham-ben. Diana a brit arisztokrácia tagjaként, Edward John Spencer (Althorp vikomtja) és felesége (született Frances Burke Roche) legfiatalabb leányaként született.
Mivel szülei házasságtörés miatt elváltak, édesanyja, Lady Althorp Diánával és annak öccsével egy londoni lakásba költözött. A karácsonyt a Spencer gyerekek apjuknál töltötték, aki ezek után nem engedte őket vissza anyjukhoz. Lady Althorp pert indított gyermekei felügyeleti jogáért, azonban Lord Althorp társadalmi helyzete és Lady Althorp anyjának a hátrányos vallomása is hozzájárult a bíróság elutasító döntéséhez: Diána és öccse felügyeletét apjuk kapta meg.
Károly herceggel kötött házasságával egy csapásra nemzetközi hírességgé vált. Életét csaknem állandóan a média érdeklődése követte, ami főként királyi státusának vonzerejéből adódott. Károly herceg és Diána hercegné éveken át házassági problémákkal küzdöttek, végül elváltak.
Ez az őt körülvevő közfigyelem lankadásához is vezethetett volna, ám az emberek Diána iránti rokonszenve mégis töretlen maradt, a hercegnő jótékonysági rendezvényei és szociális elkötelezettsége miatt. Halálos autóbalesetét követően mind az Egyesült Királyságban, mind világszerte gyászolták.
forrás : Blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól