2017. június 28., szerda

Halálos baleset történt szerdán délben a 13A és a 13C országutak kereszteződésénél, egy személy meghalt.

Egy Malomfalva irányából érkező, hunyadi rendszámú Iveco duba hajtott ki fékezés, lassítás nélkül szerdán délben Székelyszentléleken a 13A országútra: a jármű női sofőrje nem vette észre, hogy megszűnik az elsőbbsége, egyenesen továbbhajtott, s telibe találta a Csavargó egyik 17 személyes kisbuszát. Mindkét jármű felborult.
Szemtanúk szerint a Csavargónak szerencsére nem voltak utasai, a sofőr kiszállt a járműből. A hunyadi duba utasai sokkal súlyosabban megsérültek: a női sofőrt nagyobb sérülésekkel vitte el a mentő, akárcsak egy másik női utast, aki sokkos állapotba került.
A harmadik utas, egy ötven év körüli férfi, a női utas férje, nem élte túl a balesetet.
A mentés és a helyszínelés idejére teljes útzárat vezettek be az érintett útszakaszon.
Körforgalom kellene!
Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere a Mihírnek nyilatkozva azt mondta, naponta megtörténik, hogy – főként más vidékről érkező – autósok nem veszik észre, hogy megszűnik az elsőbbségük, s kihajtanak a másik országútra.
Több baleset, köztük halálos is volt már emiatt, ezért három évvel ezelőtt kérték a brassói útügyet, hogy alakítson ki egy körforgalmat az eltérőnél.
Statisztikákkal támasztottuk alá a körforgalom létrehozásának szükségességét a brassói regionális útügynél” – mondta a Mihírnek Kovács Lehel, hozzátéve, különösen veszélyes kereszteződésről van szó, hiszen két országút találkozik.
Brassóban indokoltnak találták a körforgalom létrehozását, tavalyelőtt azt írták, tervezőcsoportot küldenek a helyszínre. Azóta is várjuk őket” – mondta Kovács.
A polgármester úgy tudja, hiába a brassóiak jó szándéka, Bukarestben valahol elakadt a dolog, ezért Benedek Zakariás parlamenti képviselőt kérték fel, nézzen utána, sürgesse meg az ügyet.
A székelyszentléleki eltérőnél kialakítandó körforgalom, illetve Farkaslaka Korond felőli kijáratánál egy úgynevezett lassító sziget létrehozásához kértek segítséget tőlem a farkaslakiak” – részletezte a Mihír megkeresésére Benedek Zakariás.
A parlamenti képviselő elmondta, mindkét ügyben folytatott már tárgyalásokat az illetékes szakhatóságok képviselőivel, telefonbeszélgetésünkkor pedig éppen a szállításügyi minisztériumba tartott, hogy ebben az ügyben beszéljen a közúti infrastrukturális társaság igazgatótanácsának az elnökével. Mint mondta, a fejleményekről tájékoztat.
Bizakodó vagyok, hiszen egy roppant fontos beruházásról van szó, ami életeket menthet. Meggyőződésem, hogy megkapjuk a szükséges támogatást” – reménykedett a tárgyalás előtt a politikus.
forrás : mihir.ro

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól