2017. május 13., szombat

Tiltja a Facebook a trianoni megemlékezést

Közel 100 éve írták alá a Trianoni békediktátumot, amely ellen való tiltakozás sajnos a ami napig nem vesztett az aktualitásából. 

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom idén szervezi meg 16. alkalommal a Kárpát-medence legnagyobb diktátum elleni akcióját a Trianon Felvonulást, amelyet a Facebook indoklás nélkül letiltott a felületéről, úgy ahogyan korábban a hivatalosan bejegyzett szervezet Facebook oldalát is.

A nagyszabású esemény első megszervezése óta jelentősen megváltozott a magyar társadalom hozzáállása a kérdéskörhöz. Annak idején a puszta ismeretterjesztésnek is hatalmas jelentősége volt, hiszen rengeteg ember azzal sem volt tisztában, hogy az I. világháború lezárásakor feldarabolták az 1000 éve egységes Kárpát-medencét. A HVIM figyelemfelkeltő akciói eredményeként sikerült olyannyira a köztudatba juttatni a témát, hogy kormányzati szinten is foglalkoznak a kérdéssel, igaz nem a megfelelő retorika és eszközök alkalmazásával, de többé már nem megkerülhető Trianon témája.

Kétségtelen, hogy olyan időket élünk, amikor Európa nemzeteinek össze kell fogniuk a ránk leselkedő veszélyekkel szemben, de ez nem jelentheti az önfeladást. A közös múlt nevében, a közös földért folytatott küzdelemben a szövetség csak akkor lehet őszinte, ha az a kölcsönös tiszteleten alapul. A figyelemfelkeltés és tiltakozás kötelességünk mindaddig, amíg egyetlen magyar anyanyelvű személyt, vagy akár közösségeket hátrányos megkülönböztetés ér azon a földön, amit őseink vérükkel szenteltek meg.


Forrás: A Facebook most a trianoni megemlékezést tiltja és http://utcaemberek.blogspot.ro/

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól