2017. május 25., csütörtök

Amikor az Orbán rezsim már a gyerekekre sem akar költeni és a rászorulókra sem semmire konkrétan csak a heverokra és magára és büncselekmények elkövetésére ja és focira arra bezzeg van remélem egyszer megkapod amit érdemelsz te senkiházi Magyar szomorító és magyar áruló banda.

Kilakoltatások jönnek a fóti gyegyermekvárosbanrmekvárosban


Életük végéig lakhatnának a fóti Károlyi-kastélyban kialakított szolgálatai lakásban azok a nyugdíjas gondozók, akik egész életüket a gyerekeknek szentelnék - erről szól legalábbis az érvényes szerződésük. A kormánynak azonban más tervei vannak.
Kiköltöztetnék a fóti Károlyi István Gyermekközpont ma már nyugdíjas volt dolgozóit szolgálati lakásaikból, jóllehet a szerződésük alapján életük végéig használhatnák az ingatlanokat, családjaikkal együtt - adta hírül a csütörtöki Népszava.
A lap információi szerint olyan nyilatkozatot íratnának alá velük, amelyben lemondanának több jogukról, egyben elismertetnék velük, hogy megszűnik a gyermekközpont vagyonkezelési joga az ingatlanok fölött, és az a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerül. A szolgálati lakások a Károlyi-kastély területén találhatók.
A hatvan érintett család nem akarja aláírni a nyilatkozatot, és arra is panaszkodnak, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, mi is készül a fejük fölött, hogyan alakul majd a jövőjük. Az otthon egykori gondozottjai már jelezték, készek akár a testükkel is megvédeni volt gondviselőik lakhatását. "Nekik a gyermekváros nemcsak az otthonuk, hanem egész életük munkája" - fogalmazott az egyik volt védenc.
Balog Zoltánt, Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője annyit közölt az ügyről, hogy az érintettek bérleti jogviszonyai felülvizsgálat alatt állnak.
A lap úgy tudja, hogy a kormány 2019-ig számolná fel a nagymúltú gyermekvárost, és ennek része a fönti eljárás is. Az állami gondozott gyerekek más intézményekbe kerülnek, a nyugdíjazott dolgozók jövője azonban ismeretlen. A volt dolgozók jelenlegi szerződésében az áll, hogy bérleti díjat kell fizetniük, emellett a felújítási költségek felét is ők állják, tehát az elmúlt években ők is sok pénzt költöttek az ingatlanokra, most mégis elvennék azokat tőlük.
Hogy miért akarják felszámolni az otthont? A kormány azzal indokolt, hogy túlzsúfolt, "tömegszerű intézményről" van szó. Csakhogy összesen 87 gyereket nevelnek ott 8-10 fős, családias otthonokban, amelyeket uniós támogatásból építettek évekkel ezelőtt. A hatvani és zalaegerszegi otthonokban viszont - ahová a gyerekeket áttelepíteni szeretnék - már most is túlzsúfoltság van, ahog arra egy tavalyi ombudsmani jelentés rávilágított.
Mindenesetre érdemes lesz majd figyelni, ha sikerül kiköltöztetni a gyermekközpontot, kinek a kezébe kerül a Károly-kastély, és milyen áron.

forrás : nepszv.és facebook

Nincsenek megjegyzések:

Szolj hozzá te is legyél az első az ismeröseid közül aki hozzál szól